سخن بزرگان؛ [ و فرمود : ] اگر بدین شمشیرم بر بینى مرد با ایمان زنم که مرا دشمن گیرد ، نگیرد ، و اگر همه جهان را بر منافق ریزم تا مرا دوست دارد ، نپذیرد ، و این از آن است که قضا جارى گشت و بر زبان پیامبر امّى گذشت که فرمود : اى على مؤمن تو را دشمن نگیرد و منافق دوستى تو نپذیرد . [نهج البلاغه] محسن حبیبی  RSS " />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
19820
   1   2      >

ایمنی در ارماتور بندی

محموله‌های میلگرد که توسط بارکشهای کفی و یا دیگر وسایل حمل و نقل به محل کارگاه حمل می‌شوند، باید به نحوی تخلیه شوند که ضمن آسیب ندیدن میلگردها، به کارگران نیز صدمه‌ای وارد نشود.

هنگام بریدن و خم کردن میلگردها استفاده از میز آرماتوربندی و خم نشدن آرماتوربند روی زمین، باعث کاهش فشارهای وارد به کمر می‌شود. هنگام آرماتوربندی فشار وارد بر دستها و کمر نسبتاً زیاد بوده و در این کار احتمال صدمات ناشی از لغزیدن، سقوط از بلندی، و نظایر آن وجود دارد، لذا برای کاستن صدمات ناشی از حوادث، رعایت موارد زیر مفید خواهد بود:

الف: استفاده از وسایل حفاظتی فردی برای کار در بلندی، جوشکاری و برشکاری ضروری است.

ب: هنگام راه رفتن بر روی قالبهای آغشته به روغن، نباید از کفشهای با کف لغزنده و یا چرمی استفاده شود.

ج: در صورتی که تردد کارگران از روی شبکه میلگرد ضروری باشد، باید با قرار دادن تعدادی تخته یا صفحه فولادی شطرنجی روی میلگردها گذرگاهی به وجود آورد تا احتمال لغزیدن و سقوط کارگران کاهش یابد و ضمناً شبکه آرماتور نیز آسیب نبیند.

د: میلگردهای انتظار و امثال آن که از بتن بیرون زده‌اند، در صورت سقوط کارگران بخصوص از بلندی، می‌توانند موجب صدمات بسیار شدید شوند، به همین دلیل پوشاندن آنها با تخته و یا وسیله مناسب دیگر ضروری است.



نوشته شده توسط محسن حبیبی در دوشنبه 89/6/1 ساعت دوشنبه 89 شهریور 1 | لینک ثابت | نظرات شما ()

وصله کردن ارماتور ها

حتی‌الامکان باید میلگردهای مصرفی به صورت یکپارچه باشند. تمام اتصالات میلگردها باید در نقشه‌های اجرایی منعکس گردد و تعداد اتصالات به حداقل ممکن کاهش یابد. در صورتی که وجود اتصال اجتناب‌ناپذیر باشد، این اتصالات باید در مقاطعی قرار داده شوند که تنش وارده بر عضو یا قطعه بتنی حداکثر نباشد و از تمرکز تمامی وصله‌ها در یک مقطع نیز خودداری شود. وصله کردن میلگردها باید به روشهای پوششی، اتکایی، جوشی، مکانیکی و بالاخره وصله‌های مرکب مطابق آیین‌نامه بتن ایران و زیر نظر دستگاه نظارت انجام شود. طول وصله برای آرماتور صاف، دو برابر طول وصله مشابه در آرماتورهای آجدار می‌باشد. در صورتی که محل وصله‌ها در نقشه‌های اجرایی و دستورالعملهای بعدی دستگاه نظارت منعکس نباشد، رعایت نکات زیر الزامی است.

الف: در قطعات تحت خمش و خمش توأم با فشار، نباید بیش از نصف میلگردها در یک مقطع وصله شوند.

ب: در صورت وجود کشش یا کشش ناشی از خمش، حداکثر 1/3 میلگردها در یک مقطع را می‌توان به وسیله پوشش وصله نمود.

پ: وصله کردن میلگردهای تحتانی قطعات خمشی در وسط دهانه یا نزدیک به آن و یا میلگردهای بالایی قطعه خمشی روی تکیه‌گاه یا نزدیک آن، مجاز نیست.

ت: به طور کلی هر وصله باید 40 برابر قطر میلگرد، با وصله مجاور فاصله داشته و در یک مقطع قرار نگیرد.



نوشته شده توسط محسن حبیبی در دوشنبه 89/6/1 ساعت دوشنبه 89 شهریور 1 | لینک ثابت | نظرات شما ()

نصب سرامیک

سرامیک را روی بستری از ملات که در بالا توضیح داده شد، قرار داده و با تخته ماله سطح آن را صاف می‌کنند. باید توجه داشت که هنگام چسباندن سرامیک، اندود رویه (ملات) نباید گیرش خود را آغاز کرده باشد، زیرا در آن صورت سرامیک کاملاً به ملات نچسبیده و بعداً جدا خواهد شد.

پس از نصب سرامیک، و گیرش ملات، سطح سرامیک را آب می‌زنند تا کاغذ روی آن جدا شود و پس از آن با دوغاب، درز آنها را پر می‌کنند. ممکن است سرامیکها روی کاغذ نبوده و جدا باشند که در آن صورت نصب سرامیک، دانه دانه و با دقت فراوان پهلوی یکدیگر انجام می‌شود. در این حالت باید سطح به دست آمده کاملاً صاف و یکنواخت باشد. شکل سرامیک، مربع، مستطیل، شش‌گوشه و مانند اینهاست.

ـ بندکشی

میزان دوغاب سیمان و پودر سنگ برای پر کردن بندها به اندازه سرامیکها بستگی دارد. دوغاب مصرف شده برای بندکشی همواره بیشتر از حجم فضای خالی است، زیرا مقداری از دوغاب مصرفی برای سرامیک‌کاری باقی می‌ماند که پاک می‌شود و مصرف مجدد ندارد و لذا حجم دوغاب مصرفی برای سرامیک‌کاری با احتساب دورریز به میزان یک لیتر در هر مترمربع پیشنهاد می‌شود. در بندکشی می‌توان متناسب با رنگ سرامیک از رنگهایی استفاده کرد که به زیبایی سرامیک بیفزاید.

ـ مراقبت ضمن گیرش

حداقل تا سه روز بعد از نصب سرامیک نباید به آن ضربه مکانیکی وارد آید و درجه حرارت فضایی که سرامیک شده، نباید از 5+ درجه سانتیگراد کمتر شود. در صورت لزوم پس از گیرش اولیه ملات بندکشی، آب دادن سرامیک در چند نوبت کمک شایانی به ازدیاد مقاومت می‌نماید.



نوشته شده توسط محسن حبیبی در دوشنبه 89/6/1 ساعت دوشنبه 89 شهریور 1 | لینک ثابت | نظرات شما ()

ویبراتور بتن

در ویبراتور باید تمام سیمها و کابلهای برق از داخل لوله‌های لاستیکی عبور نماید.

ـ قسمت لرزاننده دستگاه باید به وسیله فنر یا لاستیک از قسمت فوقانی جدا شده باشد. دستگاه باید زمانی به کار افتد که میله ویبراتور روی بستر نرمی قرار گرفته باشد. باید از کار کردن با ویبراتور در بتن سخت شده و نیز زدن میله ویبراتور به جدار قالب و میلگردها احتراز کرد. زیر پای کارگرانی که با ویبراتور کار می‌کنند، باید تخته‌ای قرار گیرد که لرزشهای وارده از ویبراتور کمتر به بدن کارگران منتقل شود، همچنین باید دقت شود که قسمت لرزنده دستگاه به دست کارگر اصابت ننماید. کارگری که با ویبراتور کار می‌کند، باید در فواصل زمانی مناسب به پزشک مراجعه و برای ادامه کار گواهی دریافت نماید. اصولاً نباید یک نفر به طور مداوم و به مدت طولانی به کار با ویبراتور ادامه دهد.



نوشته شده توسط محسن حبیبی در دوشنبه 89/6/1 ساعت دوشنبه 89 شهریور 1 | لینک ثابت | نظرات شما ()

انبار کردن مصالح ساختمانی

مصالح ساختمانی باید طوری انبار شوند که مزاحمتی برای وسایل نقلیه و عابرین پیاده ایجاد نشود. در مواردی که بنا به عللی مصالح در محل عبور و مرور عمومی ریخته می‌شود، باید آن را طوری انباشته کرد که از ریزش آن جلوگیری شود. محوطه انباشتن مصالح، باید هنگام شب به وسیله چراغ قرمز مشخص گردد.

روش صحیح حمل و نقل و انبار کردن مصالح مختلف در فصل دوم ذکر شده است. رعایت نکات مزبور موجب حفظ ویژگیهای مصالح، ایمنی و سلامتی کارگران خواهد بود.

آجر و سفال نباید با ارتفاع بیش از 2 متر انباشته شود، اطراف این مصالح باید به وسیله چوبهای قائم محصور گردد.

ورقهای فلزی باید به صورت افقی انباشته شوند و ارتفاع آنها نباید از یک متر تجاوز نماید. تیرآهن باید طوری انباشته شود که امکان لغزش آن وجود نداشته باشد. طرفین لوله‌های فلزی باید طوری مهار شود که از غلتیدن آنها جلوگیری شود.

انبار شن و ماسه باید مرتباً مورد بازدید قرار گیرد تا در اثر برداشتن مصالح، ریزش ناگهانی رخ ندهد.

هنگام انبار کردن مصالح در کنار دیوارها و تیغه‌ها، باید دقت شود که فشار افقی بیش از اندازه به دیوار وارد نشود.

حمل، انبار کردن و استفاده از چسباننده‌های سیاه، باید با دقت و احتیاط صورت گیرد. انبار مواد چسباننده باید دور از آتش و مواد قابل اشتعال بوده و برای اعلام و اطفای حریق احتمالی تدابیر لازم اتخاذ شده باشند. انبارهای بسته باید مرتباً تهویه شوند تا از تجمع گازهای قابل اشتعال در آنها جلوگیری شود.

حمل و انبار کردن فرآورده‌های سیمان - پنبه نسوز باید با دقت صورت پذیرد، بر روی تمامی فرآورده‌های پنبه نسوز برچسب ”برای سلامتی انسانها زیانبخش است“ الصاق گردد. بیشترین میزان انتشار غبار و آلودگی محیط ضمن تولید، بریدن، فرسایش، در معرض جریان هوا قرار گرفتن، حمل و نقل، شکستن و معدوم کردن آنها به وجود می‌آید. انتشار غبارهای پنبه نسوز، نه تنها کارگران مرتبط با آن را در معرض مخاطرات جدی قرار می‌دهد، بلکه محیط زیست و سایر افراد را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

حمل و انبار کردن مواد شیمیایی باید مطابق دستورالعملهای کارخانه سازنده صورت پذیرد. حمل و انبار کردن مواد منفجره باید طبق مقررات جاری کشور، با اطلاع و زیر نظر مقامات مسئول و ذی‌صلاح باشد، به علاوه هنگام مصرف باید مقامات مسئول کتباً مطلع شوند.

پیمانکار موظف است عملیات اجرایی خود را طوری انجام دهد که در سواره‌رو و پیاده‌رو راهی برای عبور و مرور عابرین و وسائط نقلیه باقی بماند و مصالح خود را در محلهایی انبار نماید که موجب ناراحتی و یا زحمت ساکنین اطراف و یا عابرین نگردد. در مواردی که اجرای عملیات مستلزم انسداد کلی قسمتی از سواره‌رو یا پیاده‌رو باشد، این کار باید با اطلاع مسئولین ذی‌ربط و زیر نظر دستگاه نظارت صورت گیرد و عبور و مرور به وسیله راههای انحرافی تأمین شود، هزینه‌های اضافی طبق شرایط خصوصی پیمان و یا سایر اسناد مشخص خواهد شد.



نوشته شده توسط محسن حبیبی در دوشنبه 89/6/1 ساعت دوشنبه 89 شهریور 1 | لینک ثابت | نظرات شما ()

خاکبرداری

منظور از خاکبرداری، برداشت هرگونه مصالح و مواد خاکی، مصالح قلوه‌سنگی، شن و ماسه و مصالح سنگی ریزشی و لغزشی از بستر رودخانه‌ها، صرف نظر از جنس و کیفیت آنها به منظور تسطیح، شیب‌بندی و آماده نمودن محل پی ساختمانها، سازه‌های فنی، راههای ارتباطی محوطه و تأمین خاک از منابع قرضه می‌باشد. تمامی عملیات خاکبرداری باید مطابق با خطوط و تراز موجود در نقشه‌های اجرایی و دستورالعملهای دستگاه نظارت صورت پذیرد. عملیات خاکبرداری و رگلاژ سطوح بدون پوشش، باید به طور همزمان صورت گیرد. کارهای بعدی باید بلافاصله پس از خاکبرداری صورت پذیرد و در هر حالت نباید سطوح خاکبرداری شده بیش از 72 ساعت در معرض عوامل جوی و باران قرار گیرند.

در صورتی‌که بر اساس برنامه زمانبندی شده یا به هر دلیل دیگر عملیات بعدی بلافاصله انجام نشود، کنترل لایه‌های قبلی و در صورت لزوم، اصلاح و نیز تسطیح و رگلاژ نهایی سطح کار، باید قبل از اجرای مراحل بعدی صورت گیرد، چنانچه پیمانکار به عمد یا سهو، اقدام به برداشت خاک تا ترازهای نهایی نموده و عملیات بعدی به مدت طولانی پس از آن موکول گردد، در صورت نیاز برداشت خاکهای رویه و آماده نمودن مجدد بستر تا تراز مورد نظر برای ادامه عملیات، باید مطابق نظر دستگاه نظارت و به هزینه پیمانکار صورت پذیرد.

در تمامی عملیات خاکبرداری باید دقت کافی به عمل آید، تا از خاکبرداری اضافی و از بین رفتن مصالح در کف و جداره‌ها، خصوصاً در مقاطعی که بتن‌ریزی در آنها انجام می‌گیرد، جلوگیری به عمل آید. در صورت انجام خاکبرداری اضافی توسط پیمانکار، باید محل تا تراز و رقوم نهایی خواسته شده با مصالح مناسب و یا بتن سازگار با خورندگی خاک و حداقل با بتن C15 به هزینه پیمانکار، ترمیم و رگلاژ شود.

نحوه بکارگیری و محل و استقرار ماشین‌آلات، و یا روشهای انجام عملیات، بسته به نوع و طبیعت خاک محل اجرای کار، باید با توجه به برنامه زمانبندی اجرای عملیات به تأیید دستگاه نظارت برسد.

خاکبرداری محل کانالها برای کارگذاری لوله و کابل، باید طبق نقشه و مشخصات با ابعاد و رقومهای تعیین شده انجام شود. در صورت نیاز و پس از تأیید دستگاه نظارت اضافه خاکبرداری در محل اتصالات لوله‌ها انجام خواهد شد. چنانچه کار کندن با ماشین صورت گیرد، باید عملیات تا 15 سانتیمتری عمق نهایی، انجام و بقیه عملیات برای تسطیح و رگلاژ کف کانال با دست صورت گیرد.



نوشته شده توسط محسن حبیبی در دوشنبه 89/6/1 ساعت دوشنبه 89 شهریور 1 | لینک ثابت | نظرات شما ()

نقشه های اجرایی

نقشه‌های اجرایی منضم به قرارداد، باید شامل جزئیات آرماتوربندی سازه‌ها، نظیر قطر، طول، شکل، اندازه و جزئیات خمها و جدول اوزان باشد. بسته به نوع و پیچیدگی سازه با دستور دستگاه نظارت، پیمانکار باید برای سهولت اجرا، اقدام به تهیه نقشه‌های اجرایی کارگاهی نماید. این نقشه‌ها بر اساس نقشه‌های اصلی قرارداد تهیه شده و شامل جزئیات بیشتری در ارتباط با نحوه اجرا، خم کردن، محل دقیق و تعداد میلگردها، نوع میلگردها و سایر اطلاعات لازم که به نحوی در درک بهتر جزئیات مؤثرند، می‌باشند. قبل از اجرای عملیات بتن‌ریزی و با اطلاع قبلی پیمانکار، جزئیات و نحوه استقرار آرماتورها مورد بازدید دستگاه نظارت قرار گرفته و سپس دستور بتن‌ریزی صادر خواهد شد.



نوشته شده توسط محسن حبیبی در دوشنبه 89/6/1 ساعت دوشنبه 89 شهریور 1 | لینک ثابت | نظرات شما ()

سوالات کاشی

 

1-شیشه مقاومت در مقابل حرارت به ترتیب در حدود چند درصد اکسید سیلیس و چند درصد اکسید سدیم دارد؟

 

1) 80  و 4 درصد

2)  4 و 80 درصد

3)12  و 80 درصد

4)12  و 4 درصد

 

2-برای  ساختن جعبه های شبشه ای و تانک اکواریوم  از چه نوع  شیشه ای استفاده می شود؟

 

1)  شیشه فنری

2) شیشه پیش تنیده (سکوریت)

3) شیشه نورد سیلیکاتی

4) شیشه خم

 

3-برای ساختمان هایی که بیش تر در معرض اشعه های زیان آور خورشید قرار دارند از چه نوع شیشه ای استفاده می شود ؟

 

1) شیشه سلیس گداخته

2) شیشه های سند بلاست

3) شیشه رفلکتیو

4) شیشه بورو سیلیکاتی

 

4-استفاده از خرده  شیشه  در ساخت شیشه موجب چه می شود؟

 

1) افزایش مقاومت در مقابل مواد شیمیایی

2) از بین بردن رنگ سبز شیشه

3) شفافتر شدن شیشه

4) کاهش نقطه ذوب شیشه

 

5-برای ساختن شیشه های مشجر از چه روشی استفاده می شود؟

 

1) نورد

2) فور کالت

3) شناور

4) 2  و 3



نوشته شده توسط محسن حبیبی در دوشنبه 89/3/17 ساعت دوشنبه 89 خرداد 17 | لینک ثابت | نظرات شما ()

پرفسور سمیعی

زندگینامه :
پروفسور سمیعی ایجاد کننده
زیر شاخه از جراحی مغز ، به نام جراحی قاعده مغز است و در زمینه جراحی
میکروسکوپی مغز ابداع کننده روشهای تازه و بی نظیری بوده است .وی مدتها
ریاست مجمع جهانی جراحان مغز و اعصاب جهان را داشته ، محل کار او در حال
حاضر در هانوفر آلمان و در انستیتوی بین المللی دانش نورولوژی یا INI است .
در این موسسه پیچیده ترین جراحی های مغز انجام می شود .ساختمان این
انستیتو از لحاظ معماری ، شاهکار محسوب می شود ، چرا که به پیشنهاد دکتر
سمیعی آرشیتکت ها آن را به شکل مغز انسان ساخته اند . پروفسور سمیعی یکی از
مشهورترین جراحان مغز و اعصاب و بنیانگذار رشته جراحی قاعده جمجمه در جهان
است .
کتب تالیف شده :
Pneumoenzephalo-Tomographie
Aspects
Modicales de la Chirurgie des Nerfs Periphriques
The Cranial Nerves
Traumatology
of the Skuall Base
Surgery in around the Brain Str
M and the
Third Ventricle
Scull Base Surgery
Nerve Lesions Modeme Verfahren
der Rekonstruktion von
knochenstrukturen Gefab-und Nervennaht sowie
Peripheral
Proceeding of the 1 international Skull Base Congress
Surgery
of the Sellar Region and Paranasal Sinuses
Surgry of Skull Base
Meningiomas
Surgery of the Clivus

پرفسور مجید سمیعی چهره
ماندگارسال 1385 که روز 22آبان ماه معرفی شد از استادان برجسته جهانی است
که شرح حال ایشان در پی می آید :
پروفسور مجید سمیعی در مرداد ماه سال
1316در شهرستان رشت در خانواده ای فرهنگی چشم به جهان گشود وی پس از اتمام
دوران متوسطه در کشور در سال 1335برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر کرد
ودر آلمان غربی ساکن شد وتوانست در رشته بیولوژی وپزشکی در دانشگاه به
تحصیل مشغول شود وادامه تحصیل وتخصصش را در رشته جراحی مغز و اعصاب تحت نظر
پروفسور کورت شورمن تکمیل واعتلاء بخشد وسرانجام در سال 1349دراین رشته
حائزشد .

اودر سال 1351به درجه پروفسوری جراحی مغز واعصاب نایل شد
واز آن جا که جراحی مغز به دلیل فوق العاده پیچیده بودن آن وارتباط با
اعصاب حسی و حرکتی در سایر اندام ها به خصوص صورت تاثیرداشت و انجام عمل
جراحی نیز با عوارضی همراه بوده همین عامل موجب شده تا او برای رفع این
نقیصه و بخشیدن زندگی سالم و کاهش آلام ورنج همنوعانش دست به مطالعات
گسترده ای در خصوص ساختار پیچیده مغز بزند تا بلکه روشی بیابد تا هم عوارض
عمل جراحی پس از مغز کاهش یابد وبه صفر برسد وهم این که انسان ها به زندگی
توام با سلامت باز گردند .
داستان چنین رقم خورد که توانست در پی سلسله
مطالعات و تحقیقات علمی ، نخستین جراحی میکروسکوپی مغز را در سال 1356در
دنیا ابداع و به سرانجام برساند و پشت بند آن هم وی اولین پزشکی بود که
توانست عمل جراحی قاعده جمجمه را در دنیا ابداع کند ، که مورد توجه جراحان
تراز اول دنیا قرار گیرد .

عطش پروفسور به خدمت وصفتی هم چون خورشید
واقیانوس داشتن موجب شد تا در وگهر های دانش و تجربه خویش را درقالب
برگزاری ها ی دوره های آموزشی به دیگر جراحان دنیا انتقال دهد .

برای
ایرانیان دنیا همین بس که با همت پروفسور سمیعی امروزه در تمام کشور های
جهان انجمنی تحت عنوان جراحان قاعده جمجمه با 1200جراح حاذق تشکیل شده که
هر سال در قالب کنگره علمی ، جراحی قاعده جمجمه مغز از طریق ویدئو پروژکشن
به شاهد آخرین دستاوردهای علمی جراحی پروفسورهستند و با استفاده از دوربین
های مدار بسته به صورت مستقیم عمل جراحی وی را مشاهده و باتکنیک های جدید
پزشکی و آموزشی می بینند .
پروفسور سمیعی که دردهه 1350تصمیم گرفت تخصصی
ترین بیمارستان جراحی مغز را در شهر هانوفر آلمان که معماری آن شبیه مغز
انسان است را تامین کند و خوشبختانه در این کار هم موفق شد .پروفسور سمیعی
در سال 1367کرسی جراحی مغز واعصاب هانوفر آلمان را پذیرفت وهمزمان با عنوان
ریاست فدراسیون جهانی انجمن های قاعده جمجمه برگزیده شده در این سال
صدراعظم آلمان به پاس خدمات وی د رجراحی مغز واعصاب نشان درجه یک دولت
آلمان غربی را به وی اعطا نمود .
پروفسور سمیعی مجموعه ادبیات علمی
خودرا تاکنون د رقالب 13 کتاب و بیش از 200مقاله علمی منتشر کرده که مهم
ترین مرجع برای جراحان مغز واعصاب دنیا به شمار می آید .
پروفسور سمیعی ،
در خصوص این که مهم ترین اهدافش از آموزش متخصصان ایرانی چیست گفت :« می
خواهم تازه های پزشکی در زمینه مغز واعصاب هر چه سریع تر به کشور عزیزم
ایران منتقل شود .»

شده که هر سال در قالب کنگره علمی ، جراحی قاعده
جمجمه مغز از طریق ویدئو پروژکشن به شاهد آخرین دستاوردهای علمی جراحی
پروفسورهستند و با استفاده از دوربین های مدار بسته به صورت مستقیم عمل
جراحی وی را مشاهده و باتکنیک های جدید پزشکی و آموزشی می بینند .
پروفسور
سمیعی که دردهه 1350تصمیم گرفت تخصصی ترین بیمارستان جراحی مغز را در شهر
هانوفر آلمان که معماری آن شبیه مغز انسان است را تامین کند و خوشبختانه در
این کار هم موفق شد .پروفسور سمیعی در سال 1367کرسی جراحی مغز واعصاب
هانوفر آلمان را پذیرفت وهمزمان با عنوان ریاست فدراسیون جهانی انجمن های
قاعده جمجمه برگزیده شده در این سال صدراعظم آلمان به پاس خدمات وی د
رجراحی مغز واعصاب نشان درجه یک دولت آلمان غربی را به وی اعطا نمود .
پروفسور
سمیعی مجموعه ادبیات علمی خودرا تاکنون د رقالب 13 کتاب و بیش از 200مقاله
علمی منتشر کرده که مهم ترین مرجع برای جراحان مغز واعصاب دنیا به شمار می
آید .
پروفسور سمیعی ، در خصوص این که مهم ترین اهدافش از آموزش
متخصصان ایرانی چیست گفت :« می خواهم تازه های پزشکی در زمینه مغز واعصاب
هر چه سریع تر به کشور عزیزم ایران منتقل شود


نوشته شده توسط محسن حبیبی در یکشنبه 89/3/2 ساعت یکشنبه 89 خرداد 2 | لینک ثابت | نظرات شما ()

دکتر مصدق

دکتر محمد مصدق در سال 1261 هجری شمسی در تهران،
در یک خانواده اشرافی بدنیا آمد. پدر او میرزا هدایت الله معروف به " وزیر
دفتر " از رجال عصر ناصری و مادرش ملک تاج خانم ( نجم السلطنه ) فرزند
عبدالمجید میرزا فرمانفرما و نوهً عباس میرزا ولیعهد و نایت السلطنه ایران
بود. میرزا هدایت الله که مدت مدیدی در سمت " رئیس دفتر استیفاء " امور
مربوط به وزارت مالیه را در زمان سلطنت ناصرالدین شاه به عهده داشت، لقب
مستوفی الممالکی را بعد از پسر عمویش میرزا یوسف مستوفی الممالک از آن خود
می دانست، ولی میرزا یوسف در زمان حیات خود لقب مستوفی الممالک را برای پسر
خردسالش میرزا حسن گرفت و میرزا هدایت الله بعنوان اعتراض از سمت خود
استعفا نمود. بعد از مرگ میرزا یوسف، ناصرالدین شاه میرزا هدایت الله را به
کفالت امور مالیه و سرپرستی میرزا حسن منصوب کرد.
میرزا هدایت الله سه پسر داشت که محمد کوچکترین آنها
بود. هنگام مرگ میرزا هدایت الله در سال 1271 شمسی محمد ده ساله بود، ولی
ناصرالدین شاه علاوه بر اعطای شغل و لقب میرزا هدایت الله به پسر ارشد او
میرزا حسین خان، به دو پسر دیگر او هم القابی داد، و محمد را " مصدق
السلطنه " نامید. دکتر مصدق در خاطرات خود از دوران کودکیش می نویسد: " چون
مادرم پس از فوت پدر با برادرم میرزا حسین وزیر دفتر اختلاف پیدا کرد، با
میرزا فضل الله خان وکیل الملک منشی باشی ولیعهد ( مظفرالدین شاه ) ازدواج
نمود و مرا هم با خود به تبریز برد. در آن موقع من در حدود دوازده سال
داشتم ... "
محمد خان مصدق السلطنه پس از اتمام تحصیلات مقدماتی در
تبریز همراه پدر خوانده اش، که بعد از جلوس مظفرالدین شاه بر تخت سلطنت به
سمت منشی مخصوص شاه تعیین شده بود، به تهران آمد. 
مصدق السلطنه با وجود سن کم در نخستین سالهای خدمت در
مقام مستوفی گری خراسان کاملا در کار خود مسلط شد و توجه و علاقه عموم را
به طرف خود جلب نمود. در باره خدمات او در خراسان افضل الملک در کتاب افضل
التواریخ چنین می نویسد: " میرزا محمد خان مصدق السلطنه را امروز از طرف
شغل مستوفی و محاسب خراسان گویند، لیکن رتبه و حسب و نسب و استعدا و هوش و
فضل و حسابدانی این طفل یک شبه ره صد ساله می رود. این جوان بقدری آداب دان
و قاعده پرداز است که هیچ مزیدی بر آن متصور نیست. گفتار و رفتار
و پذیرائی و احتراماتش در حق مردم به طوری است که خود او از متانت و بزرگی
خارج نمی شود، ولی بدون تزویر و ریا با کمال خفض جناح کمال ادب را درباره
مردمان بجای می آورد و نهایت مرتبه انسانیت و خوش خلقی و تواضع را سرمشق
خود قرار داده است". 
مصدق السلطنه بعد از مراجعت به تهران در اولین انتخابات
دوره مشروطیت نامزد وکالت شد. او به نمایندگی از طبقه اعیان و اشراف اصفهان
در اولین دوره تقنینیه انتخاب گردید؛ ولی اعتبار نامه او بدلیل این که سن
او به سی سال تمام نرسیده بود رد شد. 
مصدق السلطنه در سال 1287 شمسی برای ادامه تحصیلات خود
به فرانسه رفت و پس از خاتمه تحصیل در مدرسه علوم سیاسی پاریس به سویس رفت و
در این مرحله به اخذ درجه دکترای حقوق نائل آمد. مراجعت مصدق به ایران با
آغاز جنگ جهانی اول مصادف بود. بعد از مراجعت به ایران مصدق السلطنه با
سوابقی که در امور مالیه و مستوفی گری خراسان داشت به خدمت در وزارت مالیه
دعوت شد.  دکتر مصدق قریب چهارده ماه در کابینه های مختلف این سمت را حفظ
می کند تا اینکه سرانجام در حکومت صمصام السلطنه به علت اختلاف با وزیر وقت
مالیه ( مشار الملک ) از معاونت وزارت مالیه استعفا می دهد و هنگام تشکیل
کابینه دوم وثوق الدوله مجدداً عازم اروپا می شود. 
دکتر مصدق در خاطرات خود از دوران اقامت در سویس که آنرا
" وطن ثانوی " خود می خواند می نویسد: " در آنجا بودم که قرارداد وثوق
الدوله بین ایران و انگلیس منعقد گردید.... تصمیم گرفتم در سویس اقامت کنم و
به کار تجارت پردازم. مقدار قلیلی هم کالا که در ایران کمیاب شده بود
خریده و به ایران فرستادم؛ و بعد چنین صلاح دیدم که با پسر و دختر بزرگم که
ده سال بود وطن خود را ندیده بودند به ایران بیایم و بعد از تصفیه
کارهایم از ایران مهاجرت نمایم. این بود که همان راهی که رفته بودم به قصد
مراجعت به ایران حرکت نمودم..."  دکتر مصدق سپس شرح مفصلی از جریان مسافرت
خود از طریق قفقاز به ایران داده و از آن جمله می نویسد چون کمونیستها بر
این منطقه مسلط شده بودند، به او توصیه کرده بودند که دستهایش را با دوده
سیاه کند تا کسی او را سرمایه دار نداند! دکتر مصدق اضافه می کند " به
دستور ژنران قنسول ایران در تفلیس اتومبیلی تهیه نمودند که با پرداخت چهل
هزار مناتت مرا به پتروسکی برساند و از آنجا از طریق دریا وارد مشهد سر (
بابلسر فعلی ) شویم. ولی چند ساعتی قبل از حرکت خبر رسید که کمونیستها
دربند را تصرف کرده اند که از این طریق نیز مایوس شدم  و چون ناامنی در
تفلیس رو به شدت می گذاشت از همان خطی که آمده بودم به سویس مراجعت کردم."
بعد از مراجعت دکتر مصدق به سویس، مشیرالدوله که به جای
وثوق الدوله به نخست وزیری انتخاب شده بود، تلگرافی بعنوان مصدق السلطنه به
سویس فرستاد و او را برای تصدی وزارت عدلیه به ایران دعوت کرد. دکتر مصدق
تصمیم گرفت از راه بنادر جنوب به ایران مراجعت کند.
در مراجعت دکتر مصدق به ایران از طریق بندر بوشهر، پس از
ورود به شیراز بر حسب تقاضای محترمین فارس و والیگری ( استانداری ) فارس
منصوب شد و تا کودتای سوم اسفند 1299 در این مقام ماند و برای ایجاد امنیت
و جلوگیری از تعدی قدمهای موثری برداشت.
با وقوع کودتای سید ضیا و رضا خان، دکتر مصدق تنها شخصیت
سیاسی ایران بود که دولت کودتا را به رسمیت نشناخت و از مقام خود مستعفی
گشت. پس از استعفا از فارس عازم تهران شد. ولی بنا به دعوت سران بختیاری به
آن دیار رفت تا کابینه سید ضیا پس از 100 روز ساقط گردید.
با سقوط کابینه ضیا، وقتی قوام السلطنه به نخست وزیری
رسید، دکتر مصدق را به وزارت مالیه ( دارائی ) انتخاب نمود که با قبول
شرایطی همکاری خود را با دولت جدید پذیرفت.
با سقوط دوت قوام السلطنه و روی کار آمدن مجدد
مشیرالدوله وقتی از مصدق خواسته شد که با سمت والی آذربایجان با دوت همکاری
کند، با این شرط که ارتشیان تحت امر او در منطقه باشند، قبول کرد. از
اواخر بهمن 1300 با اواسط سال 1301 این ماموریت را پذیرفت، ولی در اواخر
کار بخاطر سرپیچی فرمانده قشون آذربایجان از اوامرش بدستور رضا خان سردار
سپه، وزیر جنگ وقت، از این سمت مستعفی گشت و به تهران مراجعت کرد.
در خرداد ماه 1302 دکتر مصدق در کابینه مشیرالدوله به
سمت وزیر خارجه انتخاب شد و با خواسته انگلیسیها برای دو ملیون لیره که
مدعی بودند برای ایجاد پلیس جنوب خرج کرده اند بشدت مخالفت نمود و آب پاکی
را بر دست وزیر مختار انگلستان ریخت.
پس از استعفای مشیرالدوله، سردار سپه به نخست وزیری رسید
و دکتر مصدق از همکاری با این دولت خودداری ورزید.
دکتر مصق در دوره پنجم و ششم مجلس شواری ملی به وکالت
مردم تهران انتخاب و در همین زمان که با صحنه سازی سلطنت خاندان قاجار
منقرض و رضا خان سردار سپه و نخست وزیر فعلی به مقام پادشاهی رسید، او
قاطعانه با این انتخاب به مخالفت برخاست. زمانیکه عمر مجلس ششم به پایان
رسید و رضا شاه با دیکتاتوری مطلق فاتحه حکومت مشروطه و دمکراسی را خواند،
دکتر مصدق طی سالیان دراز خانه نشین شد و در اواخر سلطنت پهلوی اول که همه
رجال سابق یا از بین رفته بودند و یا دست بیعت به حکومت داده بودند، مصدق
به زندان افتاد ولی پس از چند ماه آزاد شد و تحت نظر در ملک خود در احمد
آباد مجبور به سکوت شد. رضا شاه در سال 1320 پس از اشغال ایران بوسیله قوای
روس و انگلیس، از سلطنت برکنار گشت و به آفریقای جنوبی تبعید گشت و دکتر
مصدق به تهران برگشت.
دکتر مصدق در انتخابات شور انگیز دوره 12 مجلس که پس از
سقوط رضا شاه انجام شد، بار دیگر در مقام وکیل اول تهران قدم به مجلس نهاد
و مورد تجلیل تمام ملت ایران قرار گرفت.
در انتخابات دوره 15 مجلس بخاطر مداخلات نامشروع قوام
السلطنه ( نخست وزیر ) و شاه مانع شدند تا دکتر مصدق قدم بمجلس بگذارد و
انگلیسیها بتوانند قرارداد تحمیلی سال 1933 دوره رضا شاه را که بمدت 60 سال
حقوق ملت ایران را از نفت جنوب ضایع می ساخت، در دولت ساعد مراغه ای تنفیذ
سازند. خوشبختانه بر اثر فشار افکار عمومی مقصود انگلیسیها تامین نشد و
عمر مجلس پانزدهم  سر رسید. در همین دوران بود که دکتر مصدق و همراهان وی
اقدام به پایه گذاری جبههً ملی ایران را نمودند ( 1328 ).
بر خلاف انتظار انگلیسی ها، در انتخابات مجلس 16 با همه
تقلبات و حمایت شاه و دربار صندوقهای ساختگی آرا تهران باطل شد و هژیر وزیر
دربار دست نشانده والاحضرت اشرف بقتل رسید و در نوبت دوم انتخابات، دکتر
مصدق و گروهی از یارانش که هنوز دو سه نفری از آنها راه خیانت در پیش
نگرفته بودند، بمجلس راه یافتند؛ که در همین مجلس پس از کشته شدن سپهبد رزم
آرا، طرح ملی شدن صنایع نفت جنوب به رهبری دکتر مصدق تصویب شد و اندکی بعد
در شور و اشتیاق عمومی دکتر مصدق به نخست وزیری رسید تا قانون ملی شدن
صنعت نفت را به اجرا در آورد.
در اردیبهشت ماه سال 1330 دکتر مصدق با تکیه به رای
اعتماد اکثر نمایندگان مجلس به نخست وزیری رسید. نخستین اقدام دکتر مصدق پس
از معرفی کابینه، اجرای طرح ملی شدن صنعت نفت بود.
بدنبال شکایت دولت انگلیس از دولت ایران و طرح شکایت
مزبور در شورای امنیت سازمان ملل، دکتر مصدق عازم نیویورک شد و به دفاع از
حقوق ایران پرداخت. سپس به دادگاه لاهه رفت و در احقاق حق ملت ایران به
پیروزی دست یافت. در بازگشت به ایران سفری نیز به مصر کرد و در آنجا مورد
استقبال پر شکوه ملت مصر قرار گرفت.
انتخابات دروه هفدهم مجلس بخاطر دخالتهای ارتشیان و
دربار به تشنج کشید و کار بجایی رسید که پس از انتخاب 80 نماینده، دکتر
مصدق دستور توقف انتخابات حوزه های باقی مانده را صادر کرد. 
دکتر مصدق برا ی جلوگیری از کارشکنیهای ارتش درخواست
انتقال وزارت جنگ به دولت را از شاه نمود. که این درخواست از طرف شاه رد
شد. به همین دلیل دکتر مصدق در 25 تیرماه 1331 در مقام نخست وزیری
استعفا میکند. 
یکروز بعد، مجلس قوام السلطنه را به نخست وزیری انتخاب
کرد و قوام السلطنه با صدور بیانیه شدید الحنی نخست وزیری خود را اعلام
نمود. 
مردم ایران که از برکناری دکتر مصدق شدیدا خشمگین بودند،
در پی چهار روز تظاهرات و قیامهای پیوسته در حمایت از دکتر مصدق، موفق به
ساقط کردن دولت قوام گردیدند، و در 30 تیر 1331 دکتر مصدق بار دیگر به مقام
نخست وزیری ایران رسید.
در روز 9 اسفند ماه 1331 دربار با کمک عده ای از
روحانیون، افسران اخراجی و اراذل و اوباش تصمیم به اجرای طرح توطئه ای بر
علیه مصدق کردند تا او را از بین ببرند. نقشه از این قرار بود که شاه در آن
روز به عنوان سفر به اروپا از پایتخت خارج شود و اعلام دارد که این خواسته
دکتر مصدق است ( برای اطلاعات بیشتر لطفا به کتاب " خاطرات و تالمات دکتر
مصدق" بقلم خود ایشان مراجعه کنید). ارازل و اوباش نوکر دربار هم به بهانه
جلوگیری از سفر شاه در مقابل کاخ شاه تظاهرات برپا کنند و هنگام خروج دکتر
مصدق از دربار وی را بقتل برسانند. ولی از آنجائیکه مصدق از نقشه اطلاع
یافت توانست جان سالم بدر برد و توطئه با شکست روبرو گشت. 
سرتیپ افشار طوس رئیس وفادار شهربانی دکتر مصدق، بوسیله
عمال دربار و افسران اخراجی به طرز وحشیانه ای بقتل رسید. 
بعلت اختلافات شدید مجلس با دولت دکتر مصدق، و بدنبال
استعفای بسیاری از نمایندگان مجلس ،دولت اقدام به برگذاری همه پرسی در سطح
کشور نمود تا مردم به انحلال یا عدم انحلال مجلس رای دهند. در این همه پرسی
که البته به خاطر همزمان نبودن زمان انتخابات در تهران و شهرستانها، و
همچنین جدا بودن محل صندوقهای مخالفان و موافقان انحلال مجلس مورد انتقاد
بسیاری از منتقدان قرار گرفت؛ در حدود دو میلیون ایرانی به انحلال مجلس رای
مثبت دادند و مجلس در روز 23 مرداد 1332 راسما انحلال یافت. 
در روز 25 مرداد 1332 طبق نقشه ای که سازمانهای جاسوسی
آمریکا و انگلیس برای براندازی دولت مصدق کشیده بودند، شاه دستور عزل دکتر
مصدق را صادر نمود و رئیس گارد سلطنتی خویش، سرهنگ نصیری را موظف نمود تا
با محاصره خانه نخست وزیر فرمان را به وی تحویل دهد. همچنین نیروهایی از
گارد سلطنتی مامور بازداشت عده ای از وزرای دکتر مصدق گشتند. ولی نیروهای
محافظ نخست وزیری با یک حرکت غافلگیر کننده رئیس گارد سلطنتی و نیروهایش را
خلع سلاح و بازداشت نمودند و نقشه کودتای 25 مرداد به شکست انجامید.
در روز 28 مرداد ماه 1332 دولتین آمریکا و انگلیس با
اجرای نقشه دقیقتری دست به کودتای دیگری علیه دولت ملی دکتر مصدق زدند که
اینبار باعث سقوط دلت مصدق گشت. در این روز سازمان سیا با خریدن فتوای برخی
از روحانیون و همچنین دادن پول به ارتشیان، اراذل و اوباش تهران آنها را
به خیابانها کشانید. بدلیل خیانت رئیس شهربانی و بی توجهی رئیس ستاد ارتش
دولت مصدق، کودتاچیان توانستند به آسانی خود را به خانه دکتر مصدق برسانند و
پس از چندین ساعت نبرد خونین گارد محافظ نخست وزیری را نابود کنند و خانه
وی را پس از غارت کردن به آتش بکشانند. ولی دکتر مصدق موفق شد به همراه
یاران خود از نردبان استفاده کند و به خانه همسایه پناه ببرد. در این کودتا
گروهی از یاران سابق دکتر مصدق نیز به بهانه مخالفت با مصدق با
اجانب همکاری نمودند! همچنین شایان ذکر است که اعضای حزب کمونیست توده که
در روزهای 26 و 27 مرداد به بهانه هواداری از دکتر مصدق دست به اغتشاشات می
زدند، در روز 28 مرداد هیچ عملی بر ضد کودتای آمریکائیان انجام ندادند. 
در روز 29 مرداد دکتر مصدق و یارانش خود را به حکومت
کودتا به رهبری ژنرال زاهدی تسلیم کردند. 
در دادگاهی نظامی، دکتر مصدق با برملا کردن اسرار کودتای
25 و 28 مرداد چهره کودتاچیان را نزد جهانیان رسوا ساخت. در پایان دادگاه
وی را به 3 سال زندان محکوم کردند و پس از گذراندن 3 سال زندان، دکتر مصدق
به ملک خود در احمد آباد تبعید گشت و تا آخر عمر تحت نظارت شدید بود.
در سال 1342 همسر دکتر مصدق، خانم ضیاالسلطنه، در سن 84
سالگی درگذشت و دکتر مصدق را بیش از پیش در غم فرو برد. حاصل ازدواج وی و
دکتر مصدق 2 پسر و 3 دختر بود.
در 14 اسفند ماه 1345 دکتر محمد مصدق بدلیل بیماری
سرطان، در سن 84 سالگی دار فانی را وداع گفت. پیکر مطهر وی در یکی از
اتاقهای خانه اش در احمد آباد به خاک سپرده شد.


نوشته شده توسط محسن حبیبی در یکشنبه 89/3/2 ساعت یکشنبه 89 خرداد 2 | لینک ثابت | نظرات شما ()

منوی اصلی

صفحه نخست
ایمیل مدیر وبلاگ
پروفایل مدیر وبلاگ
طراح قالب

درباره ی ما


محسن حبیبی

عنلوین آخرین مطالب ارسال شده

ازمایش اسلامپ اسلامپ عمران مهندسی عمران . ازمایش زمان گیرش زمان گیرش . انالیز غربالی کردن دانه های سنگی غربالی کردن دانه های سنگی . ایا میدانید . ایمنی در ارماتور بندی . پرفسور سمیعی . خاکبرداری . دکتر مصدق-دکتر محمد مصدق-محمد مصدق . سوالات کاشی . نصب سرامیک . نقشه های اجرایی . وصله کردن ارماتور ها . ویبراتور بتن .

پیوند های روزانه

محسن حبیبی [8]
محسن حبیبی [14]
محسن حبیبی [12]
[آرشیو(3)]

آرشیو

اردیبهشت 89

پیوند های وبلاگ

قالب وبلاگ

امکانات

Design By :: 20Theme ::
قالب وبلاگ بلاگفا

کلیه ی حقوق مادی و معنوی وبلاگ mohsenhabibi محفوظ می باشد.
طراحی شده توسط محمد باقری

mohsenhabibi@ymail.com فرم عضویت؛